LOCAL TIME

UTC TIME

Vedere Panoramica

Imagini Live de pe ISS - Statia Spatiala Internationala



Live streaming video from ISS by YO2LDK

Translate

vineri, 11 aprilie 2014

2X16 LCD SWITCH to 4 Input devices

   In hobby-ul nostru de zi cu zi , avem mereu nevoie de instrumente pentru masura, verificare sau vizualizare si multe dintre acestea folosesc display-uri uzuale 2x16 caractere.
 Unii prefera sa aibe pentru fiecare in parte cate un astfel de aparat, fie "pentru poze" :) ori pentru ca au birouri generoase. Pentru cei care prefera un all in one, evitand astfel necesitatea de spatiu, materiale in plus ptr montaje (cutii) si costul suplimentar al altor display-uri, am conceput acest switch pentru LCD.



 Circuitele integrate sunt de tip CD4066, foarte ieftine si usor de gasit. in casetele de jos, aveti o idee pentru modulele pe care sa le folositi,evident, acestea pot fi extinse sau restranse, functie de necesitati ..
Momentan am testat montajul pe o placa breadboard, urmand sa fac cablajul in viitorul apropiat.

  Sper sa va fie de folos,  73 !
  

miercuri, 2 aprilie 2014

3$ Replace Green LCD on GT Power LCD 130A High Precision Watt Meter and Power Analyzer with Blue one and White characters

 Necesitatea utilizarii unui tester de baterie este destul de frecventa, in diferite situatii; asa ca, am decis sa achizitionez unul mai degraba decat sa-l confectionez, avand in vedere ca pretul pe ebay este destul de rezonabil.
 Am decis sa iau unul " de firma" dar, am constatat ca am primit unul fake..




  In locul unui display albastru cu caractere albe, am primit unul verde si caractere negre, plus un backlight cu led albastru, asa ca nu se mai vedea aproape nimic pe el.
 Dupa inevitabila reclamatie la vanzator, mi s-a returnat jumatate din suma, cu care am achizitionat doua display-uri albastre, asa ca am inceput operatiunea de inlocuire





  Rezultatul este cu mult mai placut  :)



   si gata de a fi utilizat pentru panoul solar si lucrul din portabil  :)