LOCAL TIME

UTC TIME

Vedere Panoramica

Imagini Live de pe ISS - Statia Spatiala Internationala



Live streaming video from ISS by YO2LDK

Translate

duminică, 27 mai 2012

SDR & HDR - in ajutorul receptorilor pasionati de modurile digitale, mic tutorial

Cu siguranta cunoasteti foarte bine aceste doua programe; 


Soft Radio 






si Ham Radio Deluxe






 dar, le-ati incercat impreuna?
 Pentru receptorii mai putin dotati cu aparatura (asa e la inceput,ptr unii dintre noi) aceste softuri sunt o mana cereasca fiindca, pot sa le ofere pe langa receptia online, clasica, a QSO-urilor SSB si pe cea a modurilor digitale,gen BPSK31 sau RTTY, care sunt mai comune (si nu numai a ac.)
 Pentru aceasta, este necesara instalarea lor, aveti mai jos linkurile:

  1. Instalare HRD

  2. Instalare SDR- Radio

  Acum, deschideti consola SDR si in stanga sus, selectati Input Source; acolo se alege optiunea "connect to remote via network" dupa care se va deschide automat o fereastra in care selectati "Browse Web"
  Din lista disponibila (statiile active sunt marcate cu verde) alegeti una, de preferinta mai apropiata ca si locatie,ptr inceput; de exemplu pe cea a lui Simon HB9DRV SDR-IP, care functioneaza Excelent !
 ok, acum din nou input source si start (butonul de play); daca toate sunt bune si aveti conectivitate la internet, veti vedea pe monitor waterfall-lul. Desi SDR radio are data decoder inclus, (in stanga,mai jos de jumatate), cu care se pot decoda emisiile BPSK, recomand sa folositi Ham Radio Deluxe.
 Avand SDR deschis, se porneste acum  Digital Master 780 presupunand ca ati instalat deja HRD, (din meniul start,all programs, grupul Ham Radio Deluxe).
 Setati banda de lucru din SDR   la 14 (Mhz) si USB (taste sus mijloc) si pozitionati cursorul in jurul valorii de 14.070 Mhz.
acum, in waterfall-ul din Digital master, vor fi  active semnalele de BPSK31,mult mai frumos departajate si accesibile; 
 pozitionati cursorul pe unul dintre ele si... SUCCES !  




 
  P.S.   daca nu va apare nici un semnal in DM780, selectati program options, soundcard si acolo selectati placa dvs de sunet iar ca sursa, de preferat, "What U Hear" sau microfon daca nu o aveti pe cea anterioara; functie de placa de sunet

   73 !

Niciun comentariu: