LOCAL TIME

UTC TIME

Vedere Panoramica

Imagini Live de pe ISS - Statia Spatiala InternationalaLive streaming video from ISS by YO2LDK

Translate

luni, 15 iunie 2015

Pipo X8 - Desktop Tablet PC                                             Pipo X8 - Desktop PC sau Tableta?


   Chinezii, ca buni afaceristi ce sunt, au lansat un nou concept destul de indraznet, acest device numit PIPO X8, un urmas al tabletei Pipo X7 care a avut un mare succes pe piata !
 De cand am vazut pe pagini schitele, am fost interesat de cursul acestui proiect, apoi au aparut primele fotografii, cam saracacioase in detalii, dar maii concludente si, iata ca incet incet, se contura acest mini Pc, care nu este nici tableta nici un calculator desktop; dar care mi-a placut din prima, ca idee si ce as putea face cu el.
 Deci, de la prima vizionare, am stiut ca acesta va fi viitorul companion al transceiverului meu Icom 7000, pentru lucrul in portabil, se adapteaza PERFECT tuturor cerintelor, pana si alimentarea la 12v (generata de panouri solare)


  Pretul a fost unul promotional, de doar 108 $ de la http://www.gearbest.com/

OK, iata si pachetul primit astazi , si pe care l-am deschis cu mare nerabdareDe mentionat un MARE avantaj, cei din China mi-au dat posibilitatea sa aleg o tara din UE, respectiv Belgia, pentru a nu avea probleme cu vama...


este chiar frumoasa, indiferent ce spun altii..Cam asta gasiti in pachet, impreuna cu un adaptor de priza si un mic prospect
partea din laterala
si partea din spate

 Daca inca nu ati aflat, fiind Dual Boot, la pornire aveti posibilitatea sa alegeti modul de operare, respectiv Android sau Windows 8.1 .
  La pornirea in Windows (care este activat !),  am fost intrebat daca doresc inregistrarea pentru trecerea la windows 10, in momentul lansarii; evident ca am fost de acord !  :)Iata si caracteristicile sistemului, pe care nu le mai enumar, se pot vedea sau gasi pe orice site dedicatSi iata ca a pornit !


In afara de lucrul in portabil cu transceiverul si comanda acestuia, am sperat sa o pot folosi si pentru SDR , cu toate ca am fost putin sceptic, asa ca am instalat SDR Sharp si abia asteptam sa vad cum se comporta. dupa instalare, primele setari au fost pentru 1Mhz bandwidth, fiind multumit daca ar fi mers si atat, avand in vedere ca la job cu un dual core, echivalentul unui i3, la 2.4Mhz se bloca..


Cu emotii, am apastat butonul de start, momentan doar pe frecvente de FM radio ;
                             bucurie mare - functioneaza perfect !
evident ca vroiam mai mult, asa ca am testat la maximum - 3,2Mhz
 Ruleaza EXCELENT !!! sincer, nici nu ma asteptam, dar merge perfect, fara lag-uri hop-uri sau alte cele!                                      


Video start windows:


                                   


si, ca orice radioamator, nu am rezistat sa nu vad ce are inauntru si de ce merge  :)

  pentru cei care doresc, merita achizitia !

  73 si Succes !
3 comentarii:

Daniel Lingvay spunea...

Salut,

Am devenit foarte interesat de acest "instrument". Am totusi cateva intrebari:
1) vad ca ai deschis cutia. Din prima privire, oare se poate extinde memoria RAM, sau este lipita pe placa de baza?
2) din poze pare sa aiba iesire audio pentru casti. Este de tipul mufei jack cu 4 conectori? (input + output stereo)
3) cum se descurca windows 8.1 cu 2 GB RAM? nu prea pare a fi suficient. Cam cat este ocupat dupa boot (task manager)?

Cu multumiri,
Dani
YO5LD

Daniel Lingvay spunea...

Am mai uitat o intrebare:

Cam cat consuma PC-ul in idle, si cam cat cu o aplicatie care necesita putere de procesare? Sau daca nu poti masura, ce amperaj are sursa proprie?

yo2ldk spunea...

Ceau Daniel,

din pacate RAM-ul nu se poate extinde, eventual doar cu un artificiu, sa i se aloce din spatiul de pe SD card..
Jack-ul audio este normal, adica ca la tablete si telefoane, cu 4 pini, doar ca a acesta masa este normala, adica cea de langa capatul mufei, catre carcasa de plastic.
Merge ok cu cu cei 2 Gb, cam 40-45%, sigur era perfect sa aibe macar 3 daca nu 4 dar ne limitam la ce avem, sa nu uitam ca nu este un comp de top.. :)
fara aplicatii deschise, doar cu un mouse pe usb, consuma 450mA si 25 - 30 % RAM.
Cand pornesc aplicatia de SDR, care chiar solicita procesorul intens, consumul creste la 850 - 900mA, procesorul sta la 92% iar RAM-ul la 47%, cu maximul oferit de stick-ul RTL adica la 3.2Mhz bandwidth
La 0,9Mhz largime, procesorul scade la 50% si 41% RAM.
Cu SDR Sharp pornit pe FM radio, Chrome-ul cu 5 tab-uri deschise si cu ceva activitate pe ele +mouse, consumul a crescut la 1A- 1,03 max. Mai mult nu ia.
Sursa este de 2.4A
aceste teste le-am facut inainte de a ma intreba, vroiam sa vad cat solicita din procesor si cat e consumul ptr a ma incadra cu panoul solar si acc.
Ma bucur ca mai este cineva interesat :)
am incercat o decodare de pe satelitii WX, ceva este cu microfonul, nu-l vede cum trebuie, e nivelul mic, o sa mai sap sa vad ce se intampla, poate e o greseala de-a mea, desi setarile le-am facut cum trebuie
o sa mai testez..
oricum, in interiorul carcasei, doresc sa pun interfata de control ptr transceiver si o placa de sunet mai performanta, daca reusesc sa o integrez, si poate adica sigur pun si stickul SDR tot intern.

sper ca ti-am fost de ajutor, 73 !