LOCAL TIME

UTC TIME

Vedere Panoramica

Imagini Live de pe ISS - Statia Spatiala InternationalaLive streaming video from ISS by YO2LDK

Translate

duminică, 12 iunie 2016

Icom 7000 Remote display - touchscreen


Icom 7000 Remote display Nextion 3.5" touchscreen  Acest proiect este bazat pe o gama de display-uri nou aparute, NEXTION, produse la firma iTead, care face de asemenea celebrul deja - AIRSPY.
Aceste display-uri au avantajul ca pot primi / trimite date, comenzi , pe interfata RS232, fara a mai fi nevoie de computer sau controlere de genul PIC, Atmega, etc..
  Evident, pentru proiecte mai complexe, acestea sunt binevenite si de mare ajutor :)
  Asadar, cu avantajul ca printr-o simpla apasare pe touchscreen putem comanda sau actiona diverse echipamente, se poate spune ca acest display este o mina de aur.
  Primul proiect cu el, este de a-mi comanda transceiverul Icom 7000, fara ajutorul PC-ului (foarte util in iesirile pe deal ) si fara a mai intra in meniul cam intortochiat, avand acces in acest mod, mult mai rapid la functiile dorite.
  In mod special, partea de comanda a PTT-ului este extrem de utila, la concursuri, sau cand vrei o actionare foarte rapida a acestuia
   Editarea si programarea display-ului este relativ simpla, cu ajutorul softului dedicat !
   Momentan inca mai este in faza de proiect, care se va finaliza in curand; evident, se poate aplica si la alte transceivere


 
  Mult succes si 73 !
Niciun comentariu: