LOCAL TIME

UTC TIME

Vedere Panoramica

Imagini Live de pe ISS - Statia Spatiala InternationalaLive streaming video from ISS by YO2LDK

Translate

sâmbătă, 5 martie 2016

Wireless SDR Receiver

Wireless SDR Receiver


vreti sa va bucurati in liniste de receptiile radio?

Fara cabluri prin toata casa,
Fara sa platiti multi bani pe un cablu RF de calitate
Fara gauri in pereti,
 fara nervi din partea XYL-ului ca se impiedica de toate cele..  Daca toate acestea credeti ca va sunt de folos, atunci este o solutie destul de ieftina si la indemana, care va scuteste de o gramada de probleme cum ar fi costul ridicat al cablului RF de coborare de la antena, la receptorul SDR sau alte improvizatii cu cablu UTP, ori cablu USB cu amplificatoare, plus toate cele enumerate mai sus.
   Tot ce va trebuie este un router WIFI, care are instalat (sau care este lista) OpenWrt, cateva mufe  (conectori), o antena evident si un stick USB RTL2832 cu R820T2 de preferat, plus o baterie ptr alimentare. Bateria este de la Xiaomi, un powerbank de 16000mA, excelenta pentru multe aplicatii.(se poate folosi oricare lata, la 5V)
 Routerul pe care l-am folosit eu este de la GL-iNet model 6416 , cu software OpenWrt Luci interface instalat, 3G mufa USB, LAN/WAN.
DDR1 64MB/ FLASH 16MB 5 GPIOs in 2.0mm distance,
UART, 3.3V Power 
Qualcomm Atheros 9331, @400MHz
  Daca stati undeva unde nu aveti cablu de net si semnalul este slab, acest sistem pe care vi-l prezint are de acum un dublu avantaj, deoarece acest router stie sa se conecteze si la o retea de telefonie mobila, prin intermediul unui modem 3G (stick)USB.
  Deoarece va fi amplasat langa antena, deci la inaltime, veti avea si un semnal constant si foarte bun de internet !
 In acest caz insa, va mai trebuie un HUB USB cu 2-3 porturi..
OK, avem toate cele necesare, antena este instalata pe casa / bloc sau alta inaltime, 

acum atasam echipamentul la ea si coboram in shack sa realizam conexiunea WIFI cu routerul.
  Am uitat sa mentionez ca acest model de router nu avea antena externa si a trebuit sa montez una, pentru a asigura conexiunea pe o distanta mai mare.

Conectati fiind cu routerul, trebuie sa instalam pe el softul si driverul necesar pentru a recunoaste si utiliza stick-ul RTL2832.
  intram in linie de comanda unde tastam
     opkg install rtl_sdr

Odata instalat, trebuie sa dam urmatoarea comanda pentru a-l activa
rtl_tcp -a 192.168.8.1 -n 128 -b 16

Presupunem ca totul este in regula si pornim softul SDR# pentru a efectua receptiile dorite. Aici mai trebuie sa selectati la sursa TCP IP si sa faceti setarile necesare pentru adresa IP corespunzatoare

apoi start si, SUCCES !

  


Imaginea reprezinta un test de receptie al repetorului de 2m R1X
   Acest ansamblu este perfect de asemenea, pentru iesirile la iarba verde, de field day, sa nu mai carati rola de cablu in portbagaj, ci sa o inlocuiti cu lada de bere :)

  Urmeaza sa asamblez totul intr-o cutie metalica in care voi introduce echipamentul, la care mai intentionez sa adaug un Upconverter, sistemul de comutare HF/VHF si un panou solar pentru alimentare.
   Sper ca acest proiect sa va ajute,   73 si Succes !

2 comentarii:

someone spunea...

Ce versiune de OpenWrt ai folosit?

yo2ldk spunea...

15.05